Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Ημέρες Φυσικών Επιστημών» που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Ηγουμενίτσας:

  1. Την Τρίτη 4-4-2017 στο Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε η «ημέρα Λυκείων», σύμφωνα με το πρόγραμμα: 
    8:30 π.μ. – 1:00 μ.μ. :Ομάδες μαθητών Λυκείου παρουσίασαν σε άλλους μαθητές και κοινό πειράματα με θέμα «Πυκνότητα στερεών και υγρών».
    6:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. : Οι ομάδες των μαθητών εκτέλεσαν τα πειράματά τους σε επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από καθηγητές κλάδου ΠΕ04.
    8:00 μ.μ. – 9:30 μ.μ : Τελετή βράβευσης των μαθητών, καθώς και βράβευση των ομάδων που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό EUSO.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σαράντα (40) μαθητές της Α' και Β' τάξης από το 1ο και το 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας, που χωρισμένοι σε δεκαπέντε (15) ομάδες (8 από το 1ο και 7 από το 2ο ΓΕ.Λ.), εκτέλεσαν δεκαπέντε διαφορετικές εκδοχές πειραμάτων υπολογισμού πυκνότητας στερεών και υγρών, ως εξής:

Για την αξιολόγηση των ομάδων επιτροπή -αποτελούμενη από καθηγητές ΠΕ04 των Σχολείων της περιοχής μας- έλαβε υπόψη την εκ μέρους των μαθητών θεωρητική θεμελίωση της πειραματικής διαδικασίας, την ορθή εκτέλεση του πειράματος, και τη συμφωνία αποτελέσματος και της αντίστοιχης τιμής που δίνεται από τη βιβλιογραφία (ή της τιμής που προήλθε από τον σχετικό υπολογισμό που είχε προηγηθεί στο ΕΚΦΕ). Με βάση την αξιολόγηση αυτή:

Ας σημειωθεί πως οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαγωνίστηκαν για δύο "ΜΠΡΑΒΟ": ένα που αφορά όλους για τη συμμετοχή τους σε μια εκδήλωση/διαγωνισμό πέραν των συνηθισμένων σχολικών δραστηριοτήτων τους, και ακόμη ένα που αφορά τις τρεις ομάδες που υποστήριξαν τα πειράματά τους με τον καλύτερο -κατά τη γνώμη της επιτροπής αξιολόγησης- δυνατό τρόπο.

Συνοπτικές οδηγίες για τα 15 πειράματα έχουν αποθηκευθεί στο: https://drive.google.com/open?id=0B1U6xae1_2pvczA1aEZ0SC1BU0U.

  1. ΤηνΤρίτη 9-5-2017 στο χώρο του Γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε η «ημέρα Γυμνασίων». Συμμετείχαν 31 ομάδες -συνολικά 90 μαθητές- από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας και από το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας, που παρουσίασαν σε άλλους μαθητές και κοινό σειρά πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση έχει αναρτηθεί στο blog του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας ( ekfethesp.blogspot.gr ).

Το προσωπικό του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας συγχαίρει όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις και ευχαριστεί τους καθηγητές που προετοίμασαν τους μαθητές και βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.