Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014, πραγματοποιήθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου οι τοπικοί προκριματικοί διαγωνισμοί στα κατά τόπους ΕΚΦΕ της χώρας.

Στα 60 από τα 75 ενεργά ΕΚΦΕ όπου πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί, έλαβαν μέρος 383 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με 417 τριμελής μαθητικές ομάδες. Δηλαδή 1251 μαθητές έλαβαν μέρος σε αυτό το πανηγύρι των πειραμάτων. Στον πανελλήνιο διαγωνισμό προκρίθηκαν και θα διαγωνιστούν 79 μαθητικές ομάδες. Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι στα έξι χρόνια που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός, ο αριθμός των ΕΚΦΕ των σχολείων και των μαθητών που πήραν μέρος έχει εξαπλασιαστεί.

Στις 18 Ιανουαρίου 2014 θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος διαγωνισμός στην Αθήνα για τα σχολεία της νότιας Ελλάδας όπου θα λάβουν μέρος 49 σχολεία – μαθητικές και στις 25 Ιανουαρίου 2014 θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος διαγωνισμός στην Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας όπου θα λάβουν μέρος 30 σχολεία – μαθητικές.

Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014, η οποία θα γίνει στην Αθήνα από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2014.

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com