Κατά τη διάρκεια της θητείας του το προσωρινό ΔΣ του Σωματείου, πλην της προετοιμασίας για τις πρώτες αρχαιρεσίες, προέβη και στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Με επιστολή του προς την ΕΕΧ, στις 15-12-2004, υπενθύμησε/ διαμαρτυρήθηκε για την από μέρους της ΕΕΧ παράλειψη να συμπεριληφθούν και οι Υπεύθυνοι ΕΚΦΕ στην απόφαση μετακίνησης του ΥΠΕΠΘ για το 8ο Συνέδριο Χημείας Ελλάδος- Κύπρου, στη Θεσσαλονίκη.
  2. Υπέβαλε προς το ΥΠΕΠΘ, στις 17-12-2004 και 24-1-2005 συγκροτημένη πρόταση για την ανάληψη από τα ΕΚΦΕ του διαγωνισμού για την επιλογή της ελληνικής ομάδας που θα εκπροσωπούσε φέτος τη χώρα στον ετήσιο διαγωνισμό μεταξύ τριμελών ομάδων μαθητών (ηλικίας έως 17 ετών) από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώνει η European Union Science Olympiads (EUSO). Από τις συναντήσεις που επακολούθησαν με τον Δ/ντή Σπουδών ΔΕ του ΥΠΕΠΘ και τη σχετική υπηρεσιακή πρόταση, ουδέν προέκυψε. (Το ΥΠΕΠΘ δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε προϋπολογίσει το κόστος του διαγωνισμού για την τρέχουσα σχολική χρονιά, περίπου 150000€.)
  3. Ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ στις 30-12-2004 επισκέφθηκαν το ΕΑΠ (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Πάτρα) και συναντήθηκαν με τον Κοσμήτορα Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας καθ. Σ. Τζαμαρία. Μαζί του συζήτησαν πρόταση για εξ αποστάσεως επιδοτούμενο, επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους υπεύθυνους ΕΚΦΕ που θα οδηγεί (μετά από εξετάσεις) σε δίπλωμα «προχωρημένων σπουδών στη Φυσική». Η όλη πρόταση βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.
  4. Υπέβαλε προς το ΥΠΕΠΘ, στις 14-1-2005, αίτημα για την ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων που προβλέπουν ετήσια επιχορήγηση για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των ΕΚΦΕ σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο ν. 2986/2002. Από τις μέχρι τούδε ενέργειες προκύπτει ότι το ΥΠΕΠΘ προσανατολίζεται στο άνοιγμα αποκλειστικού κωδικού σε κάθε Δ/νση ΔΕ για το/ τα ΕΚΦΕ.
  5. Έκανε, στις 2-2-2005, διερευνητική συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης και εξετάστηκε το θέμα επιδοτούμενου, επιμορφωτικού σεμιναρίου 100+ ωρών για τους υπεύθυνους ΕΚΦΕ. Η πρόταση είναι υπό συζήτηση και αναζήτηση φορέα χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ.
  6. Κοινοποίησε στους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης, στις 19-4-2005, το σχετικό έγγραφο προς το ΥΠΕΠΘ με το αίτημα για την ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων που προβλέπουν ετήσια επιχορήγηση για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των ΕΚΦΕ.
  7. Οργάνωσε (εκ των ενόντων) τη γραμματεία του Σωματείου.
  8. Αποδέχθηκε την εγγραφή 14 νέων μελών.
  9. Απέστειλε προς όλους του Υπεύθυνους ΕΚΦΕ και τα μέλη ΠΑΝΕΚΦΕ 1 Ενημερωτικό Δελτίο και 6 Ανακοινώσεις με περιεχόμενο σχετικό με τις δραστηριότητες και ενέργειές του.

Για το Δ.Σ. ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Νίκος Παπασταματίου

Η Γεν. Γραμματέας

 Ευγενία Τσιτοπούλου

  

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com