Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (Ελ.Ασ.Ετ.), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας και προκειμένου να τονωθεί η εκπαίδευση στην Αστρονομία, θα αφιερώσει μια ολόκληρη ημέρα (την 8/9/11) του 10ου Πανελληνίου Αστρονομικού Συνεδρίου σε θέματα που συνδέονται με την εκπαίδευση της Αστρονομίας σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα θέματα αυτά θα απευθύνονται κυρίως σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς. Το 10ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 - 8 Σεπτεμβρίου 2011, στο συνεδριακό κέντρο Κάρολος Παπούλιας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις ειδικές συνεδρίες της 8/9/11 θα παρουσιαστούν εργασίες από εκπαιδευτικούς και ερευνητές από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μπορείτε να αποστείλετε τις εργασίες σας, σχετικά με την εκπαίδευση των νέων στην Αστρονομία, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις οδηγίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου μέχρι 30 Μαΐου 2011. Αυτές, αφού κριθούν και εγκριθούν, θα παρουσιαστούν προφορικά ή ως αφίσες. .ηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.helas.gr/conf/2011/ μέχρι την 29 Ιουλίου 2011. Για όσους συμμετάσχουν μόνο στις συνεδρίες της 8/9/11 δεν θα υπάρξει κόστος συμμετοχής.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα δοθούν ομιλίες σε θέματα που διδάσκονται στο σχολείο εμπλουτισμένες με όλες τις τελευταίες εξελίξεις και θα γίνει προσπάθεια σύνδεσής τους με την καθημερινή πρακτική του σχολείου. Θα μοιραστεί σχετικό ηλεκτρονικό υλικό.

Σχεδιάζουμε επίσης να οργανωθεί συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στην διδασκαλία της Αστρονομίας στα σχολεία, καθώς και τους τρόπους αναβάθμισής της. Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσει βραδιά παρατήρησης με το τηλεσκόπιο του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, με συγκεκριμένες προτάσεις παρατήρησης στο σχολείο. Τέλος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου θα αναρτώνται όλα τα νεώτερα σχετικά με τις συνεδρίες.

Για την Ελ.ΑΣ.Ετ. ο Πρόεδρος Νίκος Κυλάφης

Για την ΠΑΝΕΚΦΕ  η Πρόεδρος  Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com